О нас

браво турку
браво турку
press to zoom
teatral2017
teatral2017
press to zoom
SW-2017
SW-2017
press to zoom
NL-2016
NL-2016
press to zoom
JSF2017-20
JSF2017-20
press to zoom
calendar2016
calendar2016
press to zoom

Turun kansainväliset kulttuurimarkkinat yhdistys ry on perustettu vuonna 2010 Turussa (Y-2354477-2). Yhdistyksen toiminta koostuu neljästä eri toimialasektorista:

 - Taidekeskus Bravo:n kurssi- ja koulutustoiminta

- Kansainväliset taidekilpailut Turussa

– Kulttuurivaihto  (suomalaisten lasten ja nuorten taidekilpailumatkat)

- Euroopan komission rahoittamat EU-projektit (CIMO)

 

Turun kansainväliset kulttuurimarkkinat yhdistys tunnetaan kansainvälisten kulttuuritapahtumien järjestäjänä Suomessa. Kulttuuritapahtumiin on ottanut osaa yli 5000 osallistujaa eri maista. Osallistujamaiden joukossa on Ruotsi, Tanska, Viro, Latvia, Liettua, Venäjä, Valko-Venäjä, Ukraina, Saksa, Iso-Britannia, Italia, Portugali, Malta, Makedonia, Unkari, Bulgaria, Azerbaidžan, Georgia, Uzbekistan, Kazakstan ja Etelä-Korea. Turun kansainväliset kulttuurimarkkinat yhdistys ry yhteistyössä SEM Consulting Oy:n kanssa on järjestänyt vuodesta 2010 alkaen 35 kansainvälistä kulttuuritapahtumaa, joihin on ottanut osaa 4000 ulkomaalaista. Kansainvälisiä vieraita on Turussa ollut lähes 300 kaupungista.  Kilpailufestivaalien tavoitteena on edistää ja tukea monimuotoista taiteellista luovuutta, luoda ja vahvistaa eri maiden ja kaupunkien ryhmien ja yksittäisten esiintyjien ystävyyssuhteita. Tärkeänä tavoitteena on kasvattaa taiteen tuntemusta, myönteisiä asenteita ja harrastusintoa nuoremman sukupolven keskuudessa. Kilpailufestivaalin aikana kilpailijoilla on mahdollisuus tutustua eri osallistujamaiden kulttuuriperinteisiin. Kilpailut edistävät kokemusten vaihtoa ryhmien johtajien ja kilpailuun osallistuvien kesken. Yhdistyksen tavoitteena on koordinoida myös paikallisia osallistujia muihin kilpailuihin ja festivaaleihin.  Tapahtumat pidettiin Turun Työväenopiston salissa, Sigyn -salissa ja Martinkirkossa. Yleisöllä on kaikkiin tilaisuuksiin vapaa pääsy. 

Vuoden 2015 aikana yhdistys otti osaa kahteen ulkomaiseen tapahtumaan. Osanottajat ovat ainakin toistaiseksi joutuneet rahoittamaan matka- ja majoituskustannukset itse. ”CHANGE, toukokuu-2015, Kööpenhamina. Kilpasarjaan (Laulu) alle 12 vuotta otti osaa Julia Reinhart.  ””BALTIC VOICE”, heinäkuu-2015, Joudkrante, Liettua. Kilpasarjaan (Laulu) alle 15 vuotta otti osaa Helmi Hollström. Yhdistyksen edustajan lisäksi kummassakin tapahtumassa osanottajalla oli omat tukijoukot. Heinäkuussa turkulaiset Anna-Maija Ihander ja Tommi Penttinen osallistuivat Uzbekistanin Samarkandissa järjestettyyn festivaaliin. Matkajärjestäjänä toimi yhdistyksemme. 

 

Vuonna 2015 saatiin päätökseen ”Grundtvig” (Suomi, Saksa, Italia, Belgia ja Ruotsi), ”Job for Youth” (Suomi, Italia, Saksa, Ruotsi, Bulgaria, Irlanti ja Portugali, yhteensä 80 nuorta) ja ”Family is the Best” – projektit (Suomi, Italia, Saksa, Portugali, yhteensä 50 nuorta). ”ePublisher”- runousprojekti (Suomi, Liettua, Puola, Portugali) jatkuu vuoteen 2017 (30.6.2017).

 

”ePublisher”: hankkeen ajatus on lähtöisin kahdesta erittäin onnistuneesta hankkeesta, jotka toteutettiin muutama vuosi sitten. Näissä hankkeissa keskityttiin kehittämään vieraan kielen oppimistyökaluja hyödyntämällä päämenetelminä runon luomista ja kääntämistä. Tarve luoda ja toteuttaa ePublisher -hanke sai alkunsa runouden tilanteesta nykypäivänä. Modernissa yhteiskunnassa runous on menettänyt sille ominaisen elinvoiman, joka on muokannut ihmiskuntaa kautta sivilisaatioiden. Toisaalta se osuus suuresta yleisöstä, joka on kiinnostunut runoudesta, kokee hankalana päästä käsiksi nykyaikaisiin runoluomuksiin, koska niitä julkaistaan harvoin ja ne kiertävät ainoastaan tiettyjen pienten ihmisryhmien sisällä eivät ole aina suuremman yleisön tavoitettavissa. ePublisher -hankkeessa pyritään edistämään innovatiivisia tapoja julkaista ammatti- ja harrastelijarunoilijoiden runoja, auttamaan heitä tavoittamaan uusia ja kasvavia yleisöjä sekä parantamaan runojen saatavuutta. Hanke on kaksivuotinen ja EU:n lisäksi hanketta on tukenut OPM. Toiminta: Aloituskokous 27– 30.10.2015 Vilna, Liettua. Internetsivut on luotu; infotilaisuudet turkulaisille organisaatioille. TKKY on informoinut yhteistyökumppaneita hankkeen tarpeesta, tavoitteista ja tulevista tuloksista. Olemme järjestäneet monta infotilaisuutta paikallisille organisaatioille. Järjestämissämme kansainvälisissä kilpailufestivaaleissa Inspiration ja Scandinavian Wave 2015 (elokuussa 2015) sekä NORTHERN LIGHTS 2016 (tammikuussa 2016) esitimme ePublisher -hanketta yleisölle ja tapahtumien osallistujille. Olemme pitäneet muutaman hanke-esitelmän myös muiden organisaatioiden järjestämissä kulttuuritapahtumissa.